Vilka fantastiska veckor vi har haft sedan den 2 maj när vi öppnade vårt café. Dagen började med att vi hade en invigning med tal och bandklippning inför en nyfiken skara som ivrigt väntade på att dörrarna skulle öppnas. Efter invigningen så var det väldigt många som ville äta eller fika. Köerna ringlade ibland ända ut på vägen och det fortsatte så under hela dagen. Jag tror att vi hade närmare 700 kunder under öppningsdagen.

Nu har vi haft öppet i två och en halv vecka och vi är verkligen oerhört glada och tacksamma för det mottagande som vi har fått från alla våra kunder. Varje dag har varit ett lika stort glädjeämne när vi ser hur alla åldrar har hittat till oss på Café Kronan. De lite äldre som högtidligt går runt och tittar på inredningen, skolungdomarna som tittar in efter skoldagens slut, föräldrarna som kommer hit med sina barn, babygänget tillsammans med våra allra minsta kunder och så vi andra, som är mitt emellan.

Det är också med stor glädje vi ser att det kommer in kunder från våra närliggande samhällen och turister. Några väninnor åkte halva vägen var, från södra Skåne och Småland för att få träffas i några timmar hos oss. Det är sådant som vi älskar att se.

Vi hoppas att alla ska få känna sig hemma på Café Kronan i Lönsboda.

/Victoria Bergman