Våren är äntligen här och vi har fått se och höra flera vårtecken! Koltrastar och andra vårfåglar, myror som börjar krypa fram i solen och faktiskt också en Nässelfjäril som fladdrade fram i skogsbrynet. Det är underbart! På caféet syns våren mest på våra påskliljor både inne och ute, men också på alla våra soliga och glada kunder.

Det är med stor glädje som vi nu, sedan ett par månader tillbaka, kan presentera vår alldeles egna kock, Johan. Vi hoppas att ni ska märka hur mycket kärlek han lägger ner i rätterna som vi serverar. Vi behåller vårt populära standardutbud, men kommer att få flera nya rätter allt eftersom. I januari började vi med ”dagens rätt” för 85:-/pers och det betyder att det alltid finns minst en ”dagens” att välja på varje vardag, förutom vårt vanliga utbud. På lördagarna fortsätter vi med vår härliga brunch för 95:-/pers. Den har nu uppdaterats så att ni hittar fler matiga alternativ. På söndagarna har vi börjat med Söndagsmiddag – en lite finare middag med tillhörande efterrätt. Den kostar 100:-/pers. Självklart ingår kaffe och thé i dessa tre rätter – dagens, brunch och söndagsmiddagen.

Det kommer också att bli flera små evenemang på caféet under våren. Exempel på det är:

Stickcafé (valfritt pyssel går bra) den 20 mars och 3 april mellan klockan 14-16 i ”lilla rummet” (ingen deltagaravgift, alla är välkomna).

Ät vår goda påskbuffé på påskafton och påskdagen. Liveuppträdande på påskafton från klockan 13.00 av ett danskt band som spelar folkmusik från Danmark, Sverige och Balkan (ingen entréavgift).

”Pop up-butik” (tillfällig butik) med tavlor, reproduktioner och lite andra spännande saker från konstnär Lina Gardelid, på vår övervåning under Valborgshelgen den 30 april och 1 maj. Det får ni inte missa!  www.linagardelid.com

Café Kronan firar 1 års-jubileum den 7 maj på Lönsbodadagen. Ät gott hos oss och roa er i byn. På stora scenen: Glenn Wish och Helene Persson samt Pidde Pannkaka för de yngre, även karuseller, lotterier, etc.

 

Vi hälsar er varmt välkomna till Café Kronans allra första vår! Hoppas att den blir riktigt varm och solig och att ni vi vill fortsätta att glädja oss med era besök!